what's here is hereit is all to my heart contentnot to brag not to lowmay it be true or may it not

IGNORANT

Salam Semua.

Hi, it's been a while huh? I don't even know where to start. Anggap la ni comeback entry. Jadi lau comeback entry harus la panjang. MUAHAHAHA (perlu ker?) Semalam something yang takkan ku lupakan sampai bila bila telah berlaku. Memang pengalaman lah. Takyah nak poyo sangat la, actually my car broke down kat tengah tengah jalan on my way to send Atun back to her home. Dah la tengah tengah jalan, tengah tengah hari dengan uniform nya lagi. Kereta penuh dengan barang sebab kena bawak balik barang barang tinggalan dari kem. And then tiba tiba kereta berasap asap and finale nye ade sedikit 'POMM!!'.



We were like, 'Eh, apasal ni?' 'Apakah, apakah?'. And lupa nak mention, masa tu kami kat traffic light. Dapat tak bayangkan situation dia? Kat PG tu kenderaan lak tak macam semua ade, tinggal heli and kapal terbang je tak lalu. Aku terus switch on 'hazard lamp', bukak bonet kereta tengok tengok kat dalam (eventhough taktau ape ape) nak tolak kereta ke tepi tak boleh maybe sebab it's auto. Then masing masing call talian hayat. My Bantuan answered right away and tanya apa problem then cakap kejap lagi sampai. 

Hello doc, I think my car just caught a fever

Tapi Masya-Allah Bantuan punya 'sekejap' tuh sempat la kitorang test market kat tepi jalan, buat promotion untuk reserve unit kitorang (new intake in May), tengok org smirk at us (sabar je la), mengimbau kenangan kawad time panas masa under training dulu and lastly to top it all kitorang SANGAT SANGAT SANGAT SANGAT SANGAT SANGAT HAMPIR DILENYEK TAYAR TRAILER YANG BANYAK DAN BESAR. Feeling dia macam naik Roller coaster, we were screaming at the top of our lungs. I was so so so shocked sampai tears welled out from my eyes. 

Masa tu Bantuan da sampai da. Dia nampak la the whole facade tapi bukan nak tanya kitorang ok ke tak. Ni marah pulakkkkkkkk cakap, 'Sape suruh tak duduk tepi jalan bawah pokok.' Yela, mana kitorang nak tau kena duduk tepi. Ingat kene guard kereta tu. Ahaks~ Sebenarnya kitorang diri luar kereta sebab ramai tak perasan hazard lamp tu sebab cuaca terik sangat. In order to bagi orang sedar yang kereta tu bukan saja saja buat hal tak nak jalan walaupun lampu hijau da namblas ribu kali tukar. Bantuan took a look at the car and it turned out my car was out of water temperature da over the top agaknya. Thank God dia da prepare mineral water bergelen gelen banyaknya.



And all of these happened because of me. My ignorance.Tak check water tank, ignoring the signs of overheating while driving, tak tengok pun temperature kat dashboard. Not even slight of it. Worse, tak tau pun ade kat situ. Huh. Teruk gila attitude. Tau drive je tapi pasal kereta, ZERO, nada. I really learnt my lesson and thankfully the situation doesn't get worse. Later on that day, I got a lecure on ALL 'BOUT CAR 101 by Bantuan. In order to help you guys out there especially ladies yang macam aku ni, I'll write another entry about that (entri ni da panjang sangat tak muat). Pinky promise. (^_^)

Gitulah ceritanya, haaaa dari taktau nak start kat mane habis satu test pad aku taip. Saje nak share supaya noobies cam aku tak repeat the same mistake. Precautions steps should be taken. Kan susah kalau da jadi macam ni and sangat sangat bahaya if you happen to be a woman stranded dekat isolated places lak tu. Nauzubillahi min zalik. Minta dijauhkan. Ameen.

Jangan lupa, tunaikan tanggungjawab anda! Daftarlah sebagai pengundi. hehe

5 comments:

Zara Ninomiya said...

(entry ni x cukup pjg utk 'qada'' balik brape lame mse ko tgglkn blog ni kehabukan!heheh)..

btw,KLIBF '12 is coming.. =D

~anchor~ said...

sbb berhabuk la aku renovate balik dinding dinding dia. hehe (dgn harapan lps ni lbh rajin tulis blog)

huuuuu~ aku nak JBIBF sekali seumur hidup pun takper.

~eda~ said...

uit...mmg pjg berjela la entry nih..tp best la dgr citer ko nih..lame da xbukak blog rupenye aku nih..hehe

yuki said...

azza!gle adventure ko..seb bek ad kwn ko 2.atlis not alone..memg t ak ad kete kne blaja pasal kete lu b4 drive..=D

ctok^_^chan said...

hoi2. itew rindu la kt awk. bile rindu itew cari awk kat cni. suwit kan itew?