what's here is hereit is all to my heart contentnot to brag not to lowmay it be true or may it not

Sok Sek Sok Sek

Salam Semua.


Haiiiii korang..... Lama tidak ketemu! Nak update blog ni memang la memerlukan semangat dan daya juang yang tinggi. Hopefully kawan kawan semua dalam keadaan yang terbaik. There so many things that I'm grateful for, one of it is my friends. Sebelum ni aku pernah mention, bila aku tengok perubahan kawan kawan aku pun semangat nak berubah, walaupun sedikit, walaupun ada turun naik. And Alhamdulillah, dengan ada kawan kawan, kita sentiasa diingatkan perkara yang baik dan yang tidak, yang betul dan yang salah. Alhamdulillah aku dikurniakan sahabat yang sebegini. InsyaAllah, doa aku untuk kalian tidak akan pernah putus. Hopefully the same goes with you guys, tolong jangan berhenti mendoakanku!

Nak cakap, ramai orang yang tak berkesempatan atau bernasib baik memiliki kawan kawan yang boleh membimbing or at least membantu kita. I pray that semua orang akan ada at least sorang sahabat yang korang rasa hubungan 'ukhwah fillah', rasa 'brotherhood' & 'sisterhood'. Kalau kamceng macam isi & kuku, isi manggis & kulit (sebab kadang2 susah nak pulas manggis tu) tapi kalau tak membawa kebaikan tak ke mana jugak. Rugi. What I meant to say, if you guys don't have friends that can help each other, pray strongly to Allah that he will  'gift' you with one. And you all pun kena la usaha untuk dapat kawan yang baik. Bukan usaha untuk cari jodoh yang baik je.


Aku ni jenis yang sangat rapat dengan kawan berbanding family. Aku susah nak open up dengan orang, dengan family pun susah. Aku rasa bila nak share dengan family especially the elderly, they tend to decide or bagi opinion yang aku susah sangat nak terima and bila they give you advice they expect you to follow it. People might say they know best but right now, I don't think I can accept it. Jadi, aku lebih selesa dengan kawan kawan. Even if friends judged you,you can just shrug it off. But when your family judge you, sedihnya rasa. Rasa worthless, not meeting up to the expectation & etc. Aku bukan nak list kan perbezaan antara kawan & keluarga. Just merely venting my heart out I guessed.  Maybe ada orang tak setuju dengan aku or maybe ramai yang akan setuju. haha Nampak tak ayat tu biased? Muahahaha

Dengan ini, aku nak ucapkan terima kasih kepada korang yang sentiasa bersama aku susah senang. Yang tak pernah lupakan aku (kadang kadang terlupa tu biasala kannn), yang tak jemu tunggu aku update blog untuk tau perkembangan diri dan macam macam lagi la situasi. Sebenarnya aku nak cerita benda lain, tapi benda lain yang keluar. Hehe You all jangan boring dengan I tau tauuu!!



Dah lama tak update novel review kan? Aku tak stop baca novel, aku hidup dengan novel. InsyaAllah ada mood nanti aku tulis lagi. Whatever it is, kita kena sentiasa membaca bukan untuk tambah ilmu sahaja tapi untuk rehatkan minda juga. Kita kena ada diversion from our everyday's life. Reading helps me a lot :). Bergantung la minat masing masing kan?

Okay la cukup sampai di sini saja pertemuan kali ini, esok esok jumpa lagi! Muah Muah! Aku da pandai diva diva ni. Ahaks~  Jaga diri ye korang!



notabuku: Aku takde facebook friends. (>_____<)


4 comments:

Zara Ninomiya said...

sama-sama azza..(perasan je aku..huhuh)

aRe-TeEn said...

long time no see at bloggie.. org da keje.. ^^. Fighting!

~anchor~ said...

you are welcome, zara. ^_^

atin, aku kemalasan~ hehe

47 said...

poyoooo aza poyooo aza poyooooo..haha