what's here is hereit is all to my heart contentnot to brag not to lowmay it be true or may it not

~Gemuruh la...


~ Gemuruh jiwa semangat membara
Dari puncak ingin ke angkasa
Berkalungkan bintang berkelipan
Menyerlah jauh dari yang biasa ~
(sila nyanyi ngan penuh semangat dan jiwa yg b'kobar2)


Lagu ni pernah jadi lagu intake aku.. Kalau nyanyi tuh, Bang Bil la paling hardcore, aku tatau ler.. Dia minat Faizal Tahir gamaknye.. Then, lau nyanyi mesti taim nga lam keadaan jog-baserun-jaogile-depanadabukit maknenye taim EMA la (breathing pon mcm bull nmpak kain kaler merah)... Kenapa pernah jadi? Skang da x ke? Tatau le ek.. Kitorang da lame x nyanyi... Consider je la still rasmi lagi... 

Bila gemuruh,

Ada orang, " Wah, begitu eksaited! Mau2! Lagik2! Come to mummy bebeh!"

Ada orang juga, " Pebende weh? Wa kewl je.. Celah kuku jer weh."

Ada orang lak, " Aku da nak terkucil ni doh... Help me! Help!"

 Ade kaitan tak pic nih? Ikhsan Y!

Ada lagi kot banyak situasi taim gemuruh @ gabra @ butterflies-in-stomach @ nervous...Wateva it is called, perasaannye same.. Heart pumping LOUDLY even cgu tadika Matahari yg ngajo pakai mic tu pon ley dengar...(so annoying doh tadika tuh, nati aku bom baru tau)...Next symptom, your hands, legs, voice even ur brain??? starts shaking. Dah tu, dan2 ler taim tuh ase nak g totoi la, nak fresh air la... Lagi nak ape? Segala bnde yang ley wat doploh taon lepas la nak wat skang....

Tapi bagi yang wa-ilek-wa-kewl je tuh bagus la...Ade ke orang begitu? Normal tak ni? haha Luar kewl tapi dalam hati, kocakan tsunami barangkali... Aku pon tapenah lak mendalami hati dan perasaan orang spesies nih. Orang kate lau nebes nih, ade kaitan ngan hormon adrenalin dan hanyalah mainan perasaan.. ye kot...

Aku cukup tasuke bile mengalami perasaan yg rumit nih... Sume benda memang tak jadi la... Aku memang taley nebes... Sebagai contoh, ni kali pertama ade lab presentation, aku memang takowt sungguh2 memang gabra sangat2. Taim part aku present, sore aku memang vibrate ala2 getaran sore Ziana Zain nga nyanyi... Pastu, lau orang tengok aku mesti diorang ingat aku kena Parkinson... Skali prof  tanya soklan lak, aku nak  jawab kena nek atas stage, (ye, ak tau, sangat moden) I nearly made a spectacular show of myself. (tersadung wayar mic, nasib baik tikah lab ptnerku sempat sambut) maluuuuu kot!

Taim kadet dulu, memang nebes 24/7 la... Paham tak perasaan nye? Apela yang kitorang bakal hadapi.. Tiap mase fikir... Kot2 kena duty2 yang penting cam Duty Cadet of the Day ke, Colours Party ke... Duty ari sabtu tapi gabra nye sepanjang minggu. Gi lecture mmg taley concentrate...haha Sekarang da tak mcm dulu... Kadet skrang HEAVEN....

Mase test driving lagi la sumpah gabra tapayah cakap... Nak cakap pon tatau camane...  Hanya senyuman tawar mampu ku sumbangkan... Hadoyai...Hasilnye? Jangan tanya. Doakan la aku berjaya.

Gabra tok exam sangat la bese... Otak akan menjadi blank ye. Sume benda yg da save & store da tabley recall. Ayat-ayat seperti " Aku bace ni semalam, ape dia eh?" atau " S***! Aku taley pikir!" bersama hentakan halus pada meja exam amat la common kan...

Adakah aku ni emo je lebih? Benda kecik tapi reaksi aku over? Adalah ia begitu? Inikah hakikatnye? nada nak frust.heh. T_T


Tu jer, sekian.


notabuku: haku haram tol lau org men klik2 pen atau wat bnde bunyik2 bnyak2 kali...ANNOYING ok! Tarik nafas dalam2, selawat banyak2,senyum dan fokus. InsyaAllah it helps. :)



6 comments:

~eda~ said...

teringat kisah lalu~pakcik billy janggut ku terbaek la..smpai nk terkuar ank tekak die~

~anchor~ said...

ye btol...
mau ke zmn silam juga..
zmn kadet without the hell~

allahslave said...

yup beb.. "robbi yassir wala tua'ssir"...moge dpmudahkan sgale urusan :-)

~anchor~ said...

amin ya Allah...

nuurnoar said...

haahaha...weyh..tadika mane tu..tadika sebelah umah ko eah...

ko cuak ngn dr rusmidah kan..kan..kan..ko nebes tengok muka anggun die..sampai tersepak wayar mic...

~anchor~ said...

noooooorrr...
ko sgt memahami...
aku cuak tgk handbag Coach dia la..
hehe :p