what's here is hereit is all to my heart contentnot to brag not to lowmay it be true or may it not

~ meK jangan jeles~ \(^_^)/

Fuh, 4 more papers to go! Ke, 4 papers more to go?? em, yang penting lagi 4 paper... Agak banyak senanyer ye... hak3...taper2 wa lek je...Tadi paper English kot...Duration 2 jam stengah...stat kol 2.30 pm... Wa ngan konfiden mengeset mase dalam otak abes kol 4.30pm...Bijak kan? 10 mins pertama aku bace soklan sume2 tuh... Please write a 5-7 pages report... tak macam banyak lak!!! gler ke??? hnsss~

Dah tu, stat la tulis, xley buang mase..mase xramai utk aku berangan2 nak tulis per...Tajuk lak sal 1Malaysia...huh. tak komersial langsung.. Cuba dia tanya psl IRIS ke, lagu Big Bang ke, blogshop ke...(topik yang aku bincang ngan Atin langsung tader malah jao skali tersasar). Gerenti 10 pages aku jawab...tapi nak wat cmne bkn aku penggubal soklan,ye x? Haku pon tulis la semangat2... Skali da kol 3.45pm ak blm tulis lagi Findings & Discussion! Cilak! Sempat ker? pasaan aku da b'campur-baur.. Sempat ke.. Ada yang hantar report tak siap nih....Aku pon speeding giler la..oTak giat berfikir cari ayat-ayat auta untuk menipu pemeriksa...pikir...pikir....tangan memang da cam Sonic Underground la...laju tak terkata...
wakaka teepuuu~

Da 4.15 pm, tinggal Conclusions ngan Recommendations lak... Peh! Aku tibai ar ayat simple2 je conclusionn ni...salin je.....Yang dak sebelah aku ni asal ilek je??!!! aKu cam tak cukup tangan nih! 4.20 pm, tinggal recommendations, ah, belasah la..aku tau lak sal 1Malaysia nih... Goreng2...Rebus2... Otak aku memang nga bekerja keras ah, skali azan....Da abes azan tuh, budak2 keliling aku bce la doa lepas azan, aku dlm ati, ish, tak sempat nih, aku bce dlm ati je la...lau nak tadah tangan, kne stop tulis, ye x? hehe

Dah tu aku sambung tulis hingga ke ayat terakhir...siap pon...aku letak pen je... Lecturer tu b'suara, " You have thirty more minutes, last fifteen minutes you can't get out of the hall'. aku tengok jam...4.30pm dah..
Btol ke aku dengar ni? Muka da b'kerut sjuta ni...Ase cam nak angkat tangan tanya, " Is it really another 30 minutes?"... Asal lak lagi 30 minit??!!! Hati aku membentak. Aku siap pkir dia nak bagi masa bonus, tau x???
Aku selak2 ketas soklan, 2 jam stengah btol la...hbs kol 4.30pm... 
then, baru la aku sedar....Buduh!!!! haisy...fail math aku! Pekejadah!!

Ceh, aku da siap ni..maklumla guna enjin turbo kan tadi...fuh..penat tak terkata la...Seb bek tadi aku ade nak tambah ayat kat satu part...aku pon wat la...dah siap...nak watpe lagi????  ade lagi 20 mins... aku tamo selak ketas aku sebab tulisan sangat 'chicken scratch'.. wat sakit mate je... 
Bia lecturer aku sorang je yang m'hadapi sengsara tuh... Aku pon tengok2 la sume orang dlm hall...Ade yang da siap gak... Tapi dia wat part-time korek idong... Erk! aku cam..aiyo..discreet la ckit...gune la tisu ke pe..ye x? ah gasak la...Aku tengok paper dak sblh, peh! tulisan tidaklah kemas...ceh, geram aku...dia masih dengan gaya tenang dy...
Mmg ilek wa ckp lu...

Ah, malas la nk tulis smpi da kne htr paper...Yang penting ujan la kat lua... Balik tuh aku ngan atun nak nek bas... Skali, tak mcm ramai lak an... Aku pon "Beb, cuaca cm best kan, jln jom" pnoh bajet dlm diri.. Maklumla, bwk payung kn... hahaha atun pon folo ler...jalan2 ujan makin lebat ar... Adoi, xcar a camni... Kitorang pon sampai kat simpang KTDI, nak lintas jalan ni sekali nampak WCM ****..... hehehe (^_^)...Aku pon, lambai2 kat WCM...Dia pon berenti, nak tumpangkan ktorang la ni..hehe..Atun dok depan, dia kan lagi senior..cam kerang busuk ktorang greet  Z, ops, pemandu WCM haha...

bek snguh pemandu WCM ye, mnumpangkan kami yang da nak lencun ni...Sampai blok, skali mek su nampak la kami nek WCM...hahaha kantoi d ctu... mek jgn mrh ye!WCM nak wat pahala jer..takkan ko sampai ati tengok ktorang kuyup, ye x? hehehe



notabuku: lau korang jawab exam, lapa x? aku ase cam nak mkn ubat pnsel je, lapanye..

8 comments:

~eda~ said...

ko wat karangan ape ni aza...penat eden nk bace...paper bi da lps da....ko nk wat paper bm lak ke??hehe..

Fiona said...

ak time die ckp tgl 30mins lg aka bru wt conclusion...heheh...pnyela mule2 ak cm ilex2 lu...bget le ciap..skli mggigil ko lpe tbe 4mat report..hambek mse nk igt..tme2 2 la lpe heh

~s U e y ~ said...

hehe..tajuk x leh blah kot..
waa~spe mek tue??
xmalu ke nk jelez2.haha

~anchor~ said...

eda>>> aku mg rndu wat karangan bm..

emy>>> aku lupe wat data analysis... kah3...bajet lg...

suey>>> sape la yg xmaloo nk jles tu ek...hahaha

Fiona said...

data analysis?errkk...
tbe ak cm tlpe..ak wt x ek...

~anchor~ said...

xpe..lupekan yang lama..hahaha
esok ley thn killer paper bg ak...
tp 2 kredit kn?

Zara Ninomiya said...

stiap kali pas exam, perot aku rase cam kene flush je...tibe2 dh kosong...

~anchor~ said...

zara, mknenye ko da lega la kn?
hahaha
cpt2 le abes torturing ni...