what's here is hereit is all to my heart contentnot to brag not to lowmay it be true or may it not

cool tak cool lah : tauke kedai

Salam semua.

Sambungan berangan aku (sort of sequel of this.) . Jom berangan sama sama demi meningkatkan daya imaginasi. Aku selalu berangan nak bukak kedai sendiri, yelah boleh pakai sendiri jugak kan? Memang heaven kalau kedai kedai ni kita yang punyaaaa:

* kedai bakery > kau makan je apa kau nak. eh tak, bukan masak sendiri. ade baker.

* restoran > bukak la restoran makanan kegemaran kau kan. pastu order je, chef masak kan.

* nursery > bukan jaga budak, jaga pokok.

* shopping mall > ehm kalau aku! aku rasa kosong kedai aku sendiri guna je.

* kedai kasut/ handbag > tatau la celah mana aku nak dapat duit sebab nati aku rasa aku pakai sendiri jugak. kedai baju falls into the same category.. :)

* kedai buku > di samping menjual, kau juga boleh menumpang baca

* kedai aiskrim > sekali lagi, kau pilihlah la anything anytime. kau bos.

* ladang > ni kedai ke? takesa la yang penting bisnes. kalau ta tahan bau, pakai mask. yang penting duit oke!

* kedai bunga! > oh so sweet la kan.

* kedai kereta! > rental transportation includes here too. eg: private jet, buses, cars, limos etc.

* komputer/cd/tech > latest design and art of techs in your hands.imagine low yatt and landmark are yours...

* jual tanah? > dunno exact name for it. what i know for sure it screams moneyy!!!

* travel agency > need i explain  further?


Okay, da ujung ujung ni macam money matters the most pulak. But, get it right people! Satisfaction is some sort of the priority hence comes the money...

one thing that money can't beats

* oh, theme park owner > freakingly awesome.
 

I think this is it, or should I pen in longer? Nah, you guys can manage a month or so without me. Take care and have fun for me peeps!





notabuku: what could be waiting for us in this final most anticipated moments?

3 comments:

kedai said...

Dapatkan buku-buku yang berkualiti di kedai buku onlie:
http://www.kedaibuku.biz/

afiqah said...

klu ko ada sume kdai 2, ak nak tumpang dua-dua kaki... hee~~

Zara Ninomiya said...

ko mmg xleh bisnes r...
x jd aku nk wat bisnes partner..heheh.