what's here is hereit is all to my heart contentnot to brag not to lowmay it be true or may it not

~ Ni apa yang aku fikir, tatau la korang ~

 
Hye.

Aku ni disebabkan tak nak membazir duit yuran bayar tambang bas, terpaksa la aku tunggu bas kat bus stop untuk pergi ke kelas. 
Da mula sem ni, mula la bus stop dihiasi kertas - kertas iklan bermacam warna. Nak ape? Cari barang? Ada. Cari kereta sapu? Ada. Tapi selalunya mestilah aktiviti sekeliling kampus ni.
Kadang- kadang ada juga waktu perjalanan bas, buat makluman freshies kan...( they should've put the routes of the buses too. Freshies pagi2 first day aku da buat lawak dgn pakcik bas hindustan tuh)

Ok, berbalik kepada topik asal. Last week kolej aku ada 'Open College'. And one of the activities is ceramah yang bertajukkan cinta. Aku jujur la aku tak pergi. ( siyes terlupa). Lepas tu, pagi tadi aku baca ada satu kolej ni nak buat juga open college diorang and guess what? Ade forum dan topiknya juga adalah cinta. Di sini menimbulkan kesangsian dan keraguan aku. Memang tema open college uni aku tahun ni cinta ke? Da tader tajuk lain? Ke budak uni aku ni kije dok bercinta je? Balik-balik cakap pasal cinta. Ke sebab nak tarik pengunjung ke aktiviti tersebut topik yang so-called hangat ni diutarakan? 


kecik-kecik da pandai cintan-cintun eh.

Maybe la sebab nak bagi kesedaran kat students or ape-apela pasal cinta anak anjing taim stadi nih. Tapi agak- agak la. Dari aku masuk uni mesti lebih kurang je topik perbincangan. Bukan da cukup ilmu pasal ni, tapi aku rasa benda ni da sangat lapuk. Cuba bagi sesuatu yang lebih mencabar bagi kat budak- budak untuk berfikir. Contohnya, a talk on latest technology la kan. Nama da RU tapi students still berfikiran ............... ( isi la dengan apa yang korang rasa sesuai.) Dan aku rasa a talk on green earth adalah lebih menarik dari cakap pasal cinta. Aku bukan skeptic terhadap tajuk cinta ni. No, but a fresh change couldn't be so bad, right? 




7 comments:

Fiona said...
This comment has been removed by the author.
Fiona said...

i think....
*well at least i know thinking maybe is good 4 me*...

ok..ckup2 la wt tjok cnta tu kan..blog ak pn dh gwang..uni pn nk wt gwang2 gk..
xksh la cre present tu len,but its still the same cncept..CINTA..why not wt latest gadjet ke..
early stage of exposure tk kte mg xde mju sgt kedepan ni ha...
ok stop nagging emy..

☆与王ㄗ王ㄒ☆ said...

dapalam pendapatan aku pulak, u banyak buat pasai tajuk2 cenggitu sbb nak bg komuniti sedar Pemberi Cinta yang sebenar. ;)

*still finding the love from Him.*

~anchor~ said...

emy > very true. ak ase taim ad event college la kne wat tajuk gempaq2 kasi student pikir2.
(lect kan skg expect d best from RU students) ;o

alia > ak ase sumer org da sedar tp saje wat2 xsdr.hehe xsemestinya kasi tajuk CINTA bru org sdr sape The Great Love Giver. Banyak cara len yg ley convey d message. ;)

RadEchiZen said...

ak stuju!!!!!!!!!!!
is not like we gonna hear wht they say n the person who's coming is not the one who having the problem with 'love'

Zara Ninomiya said...

apsal tak wat tajuk kawin je trus...up skit!..heheh..

~anchor~ said...

nol > tahnye. kami yang dahagakan ilmu ni yang datang. cewah.

zara > mmg uni ak x up pon. bukit je banyak. hehe.