what's here is hereit is all to my heart contentnot to brag not to lowmay it be true or may it not

kepentingan mata ikan

Salam minggu exam..

Mata ikan/ulser mulut lagi apa korang panggil? Aku benchi benda ni. Tapi kalau da di'hadiah'kan, nak buat camner, ye tak? Untuk mengamalkan sikap positif dalam diri, aku da senarai turunkan (read:list down) kebaikan mata ikan/ulser mulut.

  • Kasi rajin minum air. Eleh kalau tak kena mata ikan, kau malas minum air kan?

  • Aksesori dalaman mulut. Anggap dia macam dinding pipi, lidah, gusi piercing.

  • Membawa keinsafan. Mula la fikir, aku ade cakap benda salah ke, mulut ade celupar ke. Kalau mata ikan sampai 3-4 biji dalam mulut, mula la rasa ade dosa besar yang telah dilakukan.

  • Aman sikit dunia. Tenang dunia orang sekeliling kau. Kau x larat nak cakap sebab sakit sangat. Kalau tak, heboh blok suara kau je.

  • Mekanisme untuk kurus. Kan hilang selera makan sebab nak kunyah pun seksa. Lama kot mata ikan ni menginap. Sempat la puasa seminggu. Berat turun 2 kg.

Orang kata, nak cepat sembuh kena minum air masak banyak banyak, letak garam, letak bonjela. Ni yang aku tau tapi betol ka? Sama je aku rasa. Peh, kalau letak garam tu, tak macam %^&*()(*&%!!!!! Haa, kan? Korang buat ape kalau kena mata ikan? Jom sharing caring.

Aku bukan nak keji, tapi boleh tak aku doakan orang-orang yang bising mengilai ni kena mata ikan 10 biji dalam mulut dia? Senyap la woi, orang nak stadi!!!!








notabuku: Semoga berjaya semua orang yang periksa esok termasuk yang nak SPM. Esok aku bakal MERDEKA!

6 comments:

ctok^_^chan said...

weh..bwk2 la bersabor ye..saket perut ak ni pn agk2 lme gak menginap, xnk blah. seksa jgk ak nih. sme2 la kite ye. gud luck ye.

Zara Ninomiya said...

aku biar je...plus aku mmg x byk ckp, so cam xde beza...tp bab makan tu,pandai2 la biasekan diri..

azack said...

amiiiin!
aku aminkn doakn kau za..
haha~

~anchor~ said...

ctok>gd lak kt ko, smoga cpt smbuh juga.

zara>pe kate ko wt review psl bnda alah ni? in medic's view. sakit kot nk makan.

az>amin jgk.demi keamanan org lain. ak da hbs exm!

fitri said...

kene mata ikan memang azab la jawapannye..

kene kurangkan makan secara terpakse..haha

~anchor~ said...

fitri>mmg btol tpakse. ==